Eğitim Öğretim Modelimiz

Özel Marmara Ortaokulu’nun felsefesi Atatürkçü, demokrasiye inanan, kendi kültürünü ve diğer kültürleri tanıyan, dili iyi kullanabilen, araştıran, sorgulayan ve sorunlara çözüm üretebilen, duygu ve düşüncelerini açıkça ifade edebilen, edindiği bilgileri yaşam becerilerine dönüştürebilen, özgüvenli, mutlu ve duyarlı bireyler yetiştirmektir.

Öğrencilerimizin sadece yaşadıkları toplumda değil, uluslar arası platformda da başarılı ve aranan bireyler olmaları öncelikli hedeflerimizdendir.

Bu bilinçle kurumumuz “Yaşam Boyu Eğitim” felsefesiyle yola çıkan Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun (IBO), PYP programlarını uygulamakta, ayrıca ECIS (European Council of International Schools), CIS (Commission of International Schools), Eco Schools ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları gibi organizasyonlarla ortak projeler yürütmektedir.

Yenilikleri takip eden deneyimli öğretmen kadrosu, öğrenciye birçok sosyal etkinlik olanağı sunabilen fiziki koşulları ve teknolojinin en gelişmiş olanaklarını kullanan teknik donanımı ile ülkemizin ve Avrupa’nın en seçkin okullarından biri olan Özel Marmara Ortaokulu Okulu, 21. yüzyılın Dünya Okulu olarak öğrenci ve velilerimiz için bir ayrıcalıktır.

Okulumuzda İlkokul 1. sınıftan itibaren Türk ve yabancı öğretmenlerimizin iş birliğiyle Language ve Skills dersleri yapılır.

3. sınıftan itibaren ikinci yabancı dil dersleri başlar. İkinci yabancı dil seçeneklerimiz Fransızca, Almanca ve İspanyolcadır.

Öğrencilerimiz tüm dünyada uygulanan ve en güvenilir sınavlardan biri olan Cambridge Üniversitesi ESOL sınavlarına isteğe bağlı olarak katılırlar. Her yıl Türkiye ve dünya ortalamalarının üzerinde başarı elde etmektedirler.

5.sınıfta okulumuza katılan ve İngilizce bilgisi yeterli seviyede olmayan öğrencilerimiz için ayrı bir sınıf oluşturulur. Okulumuz 5. sınıf programında haftada 11 saat İngilizce öğretimi yapılırken bu sınıfımızda İngilizce dersi 15 saat uygulanır. Bu sınıftaki öğrencilerimizin yıl boyunca devam eden ve cumartesi günleri uygulanan 4 saatlik İngilizce dersine katılımları zorunludur. İngilizce dersinin dışındaki tüm derslerde ortak müfredat programı ve ortak sınavlar uygulanır.