Eti Çocuk Tiyatrosu Perdesini Marmara Eğitim Kurumları İçin Açtı

Marmara Eğitim Kurumları’nın 25 Mart 2014 tarihinde ev sahipliği yaptığı Eti Çocuk tiyatrosu ekibi öğlencilerimize keyifli dakikalar yaşattı. Özel Marmara Anaokulu öğrencileri, Özel Marmara İlkokulu birinci, ikinci sınıflarının ve çevre anaokullarının katıldığı Kral Çıplak oyununda öğrencilerimizin sosyal ve kültürel alışkanlıklarını geliştirmeyi amaçlayarak Eti Çocuk tiyatrosu “Kral Çıplak” oyunu ile mutlu dakikalar yaşandı.

Ünsal Sicilli ve Gökhan Daldık tarafından uyarlanan, yönetmenliğini Ünsal Sicilli’nin, müziklerini Caner Anar’ın yaptığı “Kral Çıplak” oyunu; hep yeni kıyafetler giymek isteyen, gösteriş düşkünü bir kralın doğum günü için giyeceği kıyafete karar verememesiyle başlıyor. Terziler arası bir yarışmayla kararını verecek olan kralın danışmanı da çeşitli kurnazlıklarla krallığı ele geçirme niyetindedir. Halkın içinden iki kişi, krala bir ders verme niyetiyle, terzi kılığına girerek saraya girerler ve krala kendisi için sadece akıllıların görebileceği çok özel bir elbise yapacaklarını söylerler. Aklın her şeyin üstünde ve asıl güzelliğin insanın kıyafetlerinde değil, içinde olduğunu konu alan oyun, çocuklara önemli öğretilerle birlikte eğlenceli bir dille sunuluyor. Oyunda, bazen güvendiğimiz kişilerin kendi çıkarları için bizi yanlış yönlendirebileceği ve bunu aklımızla aşabileceğimiz anlatılırken, doğru bildiğimizi söyleyebilecek kadar cesur olmamız da vurgulanıyor. Eğitici olduğu kadar eğlenceli bir oyun olan “Kral Çıplak” çocukların ilgisini her an dinamik tutan temposu, kurgusu, müzikleri ve diğer tüm sürprizleriyle keyifle izlenecek bir oyun.

Oyunda emeği geçen Eti Çocuk Tiyatrosu ekibine teşekkür ederiz.