HALİKARNASSOS KÜLTÜR MERKEZİ BİLİMSEL, SANATSAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Kolej öğrencilerinin branş (modern dans, bale, müzik, halk oyunları, drama vs.) ve yabancı dil derslerinde yıl boyunca edindikleri birikimleri sahneleme fırsatı buldukları konferans salonu, Kolej bünyesinde olmasının yanı sıra, aynı zamanda Bodrum'un en büyük kültür merkezi olma özelliğini de taşımaktadır.

Bodrum Marmara Koleji Halikarnassos Kültür Merkezi'nde, yıl boyunca birçok etkinlik düzenlenmektedir. Öğrencilerin, öğretmenleri yönetiminde hazırladıkları çeşitli sunumları sahneledikleri ünite, aynı zamanda, misafir edilen birçok sanatçının çeşitli alanlardaki performanslarını öğrencilerle buluşturur. Kolej öğrencileri, kolej idaresinin gözetiminde, gönüllülük ilkesi içinde çalıştıkları sivil toplum kuruluşları ve yerli-yabancı kardeş okulları ile ürettikleri projeleri de Halikarnassos Kültür Merkezi'nde öğrenci arkadaşları, öğretmenleri ve velileri ile paylaşırlar. Sadece okul bünyesinde kalmayıp, Bodrum Halkına açık olarak da düzenlenen ulusal ve uluslararası nitelikteki bilimsel toplantılar, sempozyumlar, seminerler, paneller, konferanslar, kültürel ve sanatsal alanda konserler, sergiler, tiyatrolar, söyleşiler, film gösterimleri ile Bodrum Marmara Koleji yüklendiği misyonun sorumluluğunu kitlelere Halikarnassos Kültür Merkezi yoluyla ulaştırır.