Hanri Benazus ve Sevgi Tanrısever Benazus Marmara Eğitim Kurumlarındaydılar

Tüm yaşamı boyunca Atatürk’e ait orijinal fotoğrafları toplayan ve 4800 Atatürk fotoğrafıyla Türkiye’nin en büyük Atatürk fotoğrafları koleksiyonuna sahip olan Hanri Benazus ve çocuklar için Atatürk konulu kitaplar yazan eşi Sevgi Tanrısever Marmara Eğitim Kurumlarındaydılar.

Özel Marmara Ortaokulu tarafından 20-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen etkinlik kapsamında “Hanri Benazus Koleksiyonundan Gençlerle Atatürk Fotoğrafları Sergisi” açıldı.

1930 yılında İzmirli bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Hanri Benazus’un Atatürk hayranlığı henüz yedi yaşındayken Atatürk’le karşılaşması ve Atatürk’le yaptığı sohbet ile başlamıştır. Bu karşılaşmayı ve Atatürk’e olan vefa borcunu hiç unutmayan Hanri Benazus, tüm hayatını Atatürk’e ait fotoğrafları toplamaya, onun hayatını ve felsefesini anlatan kitaplar yazmaya, yaptığı söyleşilerle Atatürk’ü yaşatmaya adamıştır.

Etkinlik kapsamında Hanri Benazus ve Sevgi Tanrısever tarafından düzenlenen söyleşilerde “Atatürk Bizden Biri”, “Atatürk’ten Çocuklara”, “Öykülerle Yaşayan Atatürk”, “Atatürk Bizden Ne İstiyor?”, “Atatürk’ün Ağzından Atatürkçülük”, “Bu Memleket Nasıl Kuruldu?”, “Atatürk Diyor ki”, “Atatürk ve Hümanizm”, “Atatürk’ü Anlamak” konuları işlenmiştir. Söyleşiler katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerin büyük beğenisini kazanmıştır.

Bu etkinliği hazırlayan Sosyal Bilgiler bölümü öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.