İlkyardım Bilinci…

Her gün evde, işte, okulda veya yolda başımıza gelebilecek, herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşürecek bir durumda, ilk yardım eğitimi hayat kurtarıcı olabiliyor. ‘İlk Yardım Hayat Kurtarır’ bilinci ile 09 Aralık 2015 Çarşamba günü okulumuz Konferans Salonu’nda düzenlenen sunumda Beden Eğitimi Bölümü öğrencilerimize ilk yardımda hayat kurtaracak müdahaleleri anlattı.

Özel Marmara Ortaokulu 7. Sınıf öğrencilerimiz doğru bilinen yanlışları öğrenerek ilk yardım gerektiren durumlarda neler yapılacağını öğrendi. Eğitimde İlk yardımın ‘ABC’ sinin yanı sıra Temel Yaşam Desteği (TYD), Kanamalarda İlk Yardım, Yaralanmalarda İlk Yardım, Yanık Donma Durumlarında İlk Yardım, Kırık Çıkıklarda İlk Yardım konuları anlatıldı.

Öğrencilerimizin dikkatle izledikleri sunumu gerçekleştiren Beden Eğitimi Bölümüne katkılarından dolayı teşekkür ederiz.