Müzik

MÜZİK EĞİTİMİ ve ÖĞRETİMİ DERSİ HEDEFLERİ
• Ortaokul müzik derslerimizde hedefimiz öğrencilerimizin ortaokuldan bir enstrüman çalarak mezun olmasıdır.

MÜZİK EĞİTİMİ ve ÖĞRETİMİ DERSİ AMAÇLARI
• Müziğin temel eğitiminde ilk amaç, çocukta müzik sevgisini uyandırmak, hayal dünyasını, ritim duygusunu ve kulak duyarlılığını geliştirmektir.
• Öğrencilerimizin bilgi, beceri, başarı ve genel kültürlerinin artırılması için yapılan uygulamalarda her öğrenci ilgi ve yeteneği doğrultusunda bir müzik aleti çalmaya ya da şarkı söylemeye teşvik edilmektedirler.
• Sanat etkinliklerine katılan her öğrenci birikimlerini atölye konserlerinde ve yılsonu etkinliklerinde sergilemektedirler.

MÜZİK BÖLÜMÜ DERSLİKLERİ
• Müzik eğitimi derslikleri bu amaç doğrultusunda bölüm olarak geniş ve kapsamlı bir çalışma olanağına sahiptir. Dört müzik dersliğimiz ve altı adet, sanat derslerinin yapıldığı piyano, keman, gitar, orff ve orkestra çalışma ünitelerimizde çocuklarımız her zaman müzik yapabilmektedirler. Sanat derslerinin yapıldığı bütün sınıflarımızda piyano vardır.