Nezaket ve Görgü

İnsan, doğduğu andan itibaren önce ailesiyle, sonra okulda ve işyerinde  diğer insanlarla iletişim kurarak zaman içerisinde sosyal hayatta yer edinir. Sosyal hayatta olumlu yer edinme becerisini tesadüflere bağlamak mümkün değildir. Bu beceri, çocukluktan itibaren en temel sosyal ihtiyacımız olarak görebileceğimiz nezaket ve görgü kurallarını iyi bir şekilde öğrenmenin sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Nezaket ve görgü kurallarını öğrenmenin ne derece önemli bir ihtiyaç olduğunu anlamak için konuşma, yeme-içme gibi günlük faaliyetlerimizi göz önünde bulundurmamız bile yeterli olacaktır. Konuşanı saygıyla dinlemek, çevre temizliğine dikkat etmek, okulda öğretmen ve öğrencileri zor durumda bırakmaktan kaçınmak, yaşlı insanlara yardımcı olmak vs. hepsi önemli birer nezaket ve görgü kuralıdır.

Öğrencilerimizi 21.yüzyılın gerekliliği olan saygın, özenli  ve kendini en iyi şekilde ifade edebilen bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.