ORTAOKULDA MAKER-KODLAMA- ROBOTİK RÜZGARLARI ESİYOR

Sosyal etkinlik çalışmaları bünyesinde Fen Bilimleri Bölümü’nün açtığı Maker-Kodlama-Robotik kulübü, öğrencileri ile buluştu.

Kulübün tanıtımı İsmail Hakkı Tonguç  salonunda bilişim teknolojileri ve fen bilimleri öğretmenlerinin hazırladıkları sunumlarla etkinliği seçen öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. Kodlama ve robotik çalışmaları için kullanılacak robotun tanıtımının da gerçekleştiği sunum öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Ayrıca maker ruhu ile yaşayarak öğrenen öğrencilerimize rehberlik edecek bu  kulüpte  problem çözme becerilerini geliştirecek etkinliklerin de planlandığı belirtildi.

Maker-Kodlama ve Robotik kulübü öğrencileri bugünün sorunlarına  çözüm bulan yarının  liderleri  olma yolunda emin  adımlarla yürümektedirler.