Ödül ve Yaptırımlar

Yaptırım Gerektiren Davranışlar ve İyileştirici-Yönlendirici Yaptırım Seçenekleri

* Öğretmenin müdahale ve karar alanı içerisindeki olumsuz davranışlar ilk kez yapıldığında öğrenci öğretmenin sözlü uyarısı ile karşılaşır.

**Davranışın yanlışlığı anlatılmasına rağmen aynı davranışın tekrarı halinde sınıf öğretmeni farkındalık kazandırmaya yönelik olarak uygun gördüğü bir yaptırım uygular.

*** Uygunsuz davranışın alışkanlık haline geldiğinin tespit edilmesi, sürece; okul idaresi, aile ve rehberlik servisinin de dâhil olarak işbirliği içerisinde daha ciddi ve kalıcı çözümler aramasını gerektirir. Bununla beraber tüm öğretmenlerin dâhil olduğu belirli bir gözlem süreci başlar ve öğrencinin bu süre içerisindeki davranışları daha ileri bir yaptırım gerekliliği olup olmadığını belirler.

Önemli Not: Olumsuz davranışın ciddiyetine bağlı olarak İdare ve Davranış Değerlendirme Kurulu’nun inceleme ve görüşü alınarak, ortak karar uygulanır.

Not: 1-4. Sınıflarda öğrenciler arasında yaşanan anlaşmazlıkların çözümünde sınıflarda bulunan Çözüm Çemberi kullanılır.

Olumlu Davranış Teşvikleri

Ödüller

Haftanın Öğrencisi Ödülü (Serbest Kıyafet)

Davranış Otobüsü Ödülü (Eğlenceli Etkinlikler)

Örnek Davranışlar Sergileyen Ayın Öğrencisi Ödülü (Sinema Bileti)

Gelişme/Çaba Ödülü

*Bu ödüller sınıf öğretmeni ve branş öğretmenlerinin gözlem ve takipleri sonucunda ortak kararla verilecektir. Ödül belgelerinin verilişi ve takibi okul idaresi ve rehberlik birimi tarafından yürütülür.

Bir öğretim yılı içerisinde verilmek üzere;

3 Ödül belgesi alan öğrenciye Sınıf Öğretmeni,

5 Ödül belgesi alan öğrenciye Müdür Yardımcısı,

8 Ödül belgesi alan öğrenciye Okul Müdürü tarafından “Teşekkür Mektubu” yazılır ve öğrencinin ailesine gönderilir.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.