Okul Kuralları

Öğrenci Hakları, Sorumlulukları ve Sınırları

Bodrum Marmara Koleji öğrencileri eğitimlerini sağlayabileceğimiz en iyi ortamda sürdürmeyi hak ediyorlar ve böyle bir öğrenme ortamını destekleyecek şekilde davranmakla sorumlular;

• Her öğrencinin güvende olma hakkı vardır ve okul kurallarına uyma sorumluluğu vardır.
  • Her öğrencinin karşısındakini dinleme ve karşısındaki kişi tarafından dinlenme hakkı vardır ve aktif olarak başkalarını dinleme ve başkaları tarafından dinlenmek için sırasını bekleme sorumluluğu vardır.
  • Her öğrencinin öğrenmek ve ders çalışmak için sessiz bir ortama sahip olma hakkı vardır ve öğrenme için gerekli hazırlıkları yapma, sessiz olma, diğerlerini rahatsız etmeme sorumluluğu vardır.
  • Her öğrencinin saygı görme hakkı vardır ve arkadaşlarına, yetişkinlere ve mülke (eşyalara, binalara) saygı gösterme sorumluluğu vardır.
  • Her öğrencinin duygularını, görüşlerini ve fikirlerini ifade etme hakkı vardır ve öğrenmek için çaba gösterme, öz-denetim oluşturma ve başkalarına karşı saygılı olma sorumluluğu vardır.
  •  Her öğrencinin okulun her alanında ve her zaman kendilerinden ne beklendiğini bilme hakkı vardır ve okulun kurallarına uyma sorumluluğu vardır.