Okul Müdürümüzden

Değerli Velilerimiz,

Albert Einstein ; eğitimin gerek insan hayatında gerekse toplumların gidişatında ne kadar önemli olduğunu anlatan çok güzel bir sözünde ‘Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır’ der. Marmara Eğitim Kurumları olarak aldığımız sorumluluğun yüksek bilinciyle 1985 yılından bu yana öğrencilerimize yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş ve topluma faydalı birer birey olabilmeyi öğretmeyi amaçlamaktayız. Ve bu amaç doğrultusunda şunu da çok iyi bilmekteyiz ki ilk ve orta okul eğitimi bu sürecin temelini oluşturmak bakımından son derece önemlidir.

Alanında deneyimli öğretmen kadrosu ,teknolojik donanımı ve fiziksel yapısı ile dikkat çeken “Marmara Eğitim Köyü’nde, mükemmele ulaşmak için , Türk Milli Eğitim Müfredatının yanı sıra  PYP , CIS  gibi uluslararası geçerliliği olan programlar da başarıyla yürütülmektedir.

Eğitim köyümüz dahilinde varolan fen laboratuvarlarından bilgisayar dersliklerine, spor ve sanat alanlarından kütüphanesine, öğrencilerimizin gelişimini destekleyen alanlar öğrencimizin kullanımına sunulmakta ve böylece kişisel ve toplumsal sorumluluk bilincinde, özgüveni yüksek, özgür düşünme ve öğrenme yeteneğine sahip, anadilini iyi kullanabilen ve en az iki yabancı dilde iletişim kurabilen öğrenciler yetiştirilmektedir

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de bir sözünde belirttiği gibi  ‘En önemli ve verimli vazifelerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu şekilde olur.’ Bu inançla yolumuzda emin adımlarla yürümeye devam etmekteyiz.

Yasemin YILMAZ
Özel Marmara İlkokulu Müdürü