Okul Sonrası Etkinlikler

MÜZİK BÖLÜMÜ

• Müzik Kurs programları, müzik sanatına ilgi ve yeteneği bulunan öğrencilerimizin bu alanda kendilerini geliştirmek, yetenekleri doğrultusunda daha üst seviyelerde özel eğitim almalarının hedeflendiği çalışmalardır.
  • Amacı katılımcılarımıza gerçek ve evrensel müzik sanatını sevdirerek, müzik kültürünü oluşturmaktır.
  • Her öğrencinin evinde kendi enstrumanı olmalıdır.
  • Bu etkinliklerde başarılı olabilmek için esas olan, her gün düzenli çalışmak ve sürekliliktir.
  • Müzik sanatı programlarına katılan ve seviye alan öğrencilerimiz yıl içerisinde ve yıl sonunda yapılan konserlerle çalışmalarını sunarlar.
  • 5 Yaş ve altı gruplara özel eğitim tavsiye edilir.

Okul bando takımı 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşmakta, çeşitli etkinliklerde görev almaktadır.

Uygulanan Müzik Kursu Programları Yaş Grubu
Klavyeli Çalgılar: Piyano-Org 1-8. sınıflar
Yaylı Çalgılar: Keman 1-8. sınıflar
Telli Çalgılar: Gitar 3-8. sınıflar
Üflemeli Çalgılar: Trompet, Klarnet, Saksafon, Yan Flüt  4-8. sınıflar
 Vurmalı Çalgılar: Bateri 4-8. sınıflar

Kurs Programı

Hafta İçi Ders Saati: 16.00 - 16.45 veya 17.00 - 17.45

Cumartesi Ders Saati:09.30 - 10.15 veya 10.30 - 11.15 veya 11.30 - 12.15 veya 12.30 - 13.15

Bando : Cuma günleri 16.00-17.45 arasında çalışma yapmaktadır.

Veli TSM Korosu :Cumartesi günleri 10.00-12.00 arasında çalışma yapmaktadır.

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

Okul Takımları Antrenman Programı , Görüntülemek İçin Tıklayınız.

SATRANÇ ÇALIŞMALARI

Satranç, başarıya ulaşmanın  sistemli ve disiplinli bir çalışma olduğu fikrinden  yola çıkarak öğrencilerin hem akademik hem de sosyal alanda ilerlemelerine yardımcı olur. Ayrıca satrancın bireye kazandırdıkları arasında  belirlenen kurallara uymak, sportmence  yarışmak, kaybetmeyi kabullenmek, kazananı kutlamak gibi davranışlar yer alır.

Satranç öğretmenlerimiz tarafından oluşturulan okul takımları, çalışmalarında Türkiye Satranç Federasyonu ( T.S.F ) tarafından hazırlanan kitapları kullanacaktır.  Ayrıca çeşitli satranç programları ile görsel zenginlik artırılacak, böylece çalışmalar daha zevkli bir şekilde sürdürülecektir. Belli bir seviyeye ulaşmış, satranca gönül vermiş öğrencilerimiz gerek bireysel gerekse takım olarak katılacakları turnuvalarda okulumuzu temsil edeceklerdir.

Takım çalışmalarımız Çarşamba günleri 16:15 – 17:45 saatleri arasında satranç odamızda yapılmaktadır.