Okul Sonrası Etkinlikler

MÜZİK BÖLÜMÜ

• Müzik Merkezimizin programları, müzik sanatına ilgi ve yeteneği bulunan öğrencilerimizin bu alanda kendilerini geliştirmek, yetenekleri doğrultusunda daha üst seviyelerde özel eğitim almalarının hedeflendiği çalışmalardır.
  • Amacı katılımcılarımıza gerçek ve evrensel müzik sanatını sevdirerek, müzik kültürünü oluşturmaktır.
  • Müzik Merkezi programlarına ilk kez katılacak öğrencilerimiz müzik yeteneği açısından değerlendirilmeye alınırlar ve değerlendirme sonuçlarına göre istedikleri programa katılırlar.
  • Her öğrencinin evinde kendi enstrumanı olmalıdır. Özellikle Piyano dalını tercih eden öğrencilerimizin evlerinde piyanosu olması esastır.
  • Bu etkinliklerde başarılı olabilmek için esas olan, her gün düzenli çalışmak ve sürekliliktir.
  • Müzik sanatı programlarına katılan ve seviye alan öğrencilerimiz yıl içerisinde ve yılsonunda yapılan konserlerle çalışmalarını sunarlar.
  • 5 Yaş ve altı gruplara özel eğitim tavsiye edilir.

Uygulanan Programlar

Yaş Grubu

Klavyeli Çalgılar: Piyano-Org ve Solfej

6 Yaş ve Üstü

Yaylı Çalgılar: Keman ve Solfej

6 Yaş ve Üstü

Telli Çalgılar: Gitar ve Solfej

10 Yaş ve Üstü

Kurs Programı

Hafta İçi Ders Saati: 16.00 - 16.45 veya 17.00 – 17.45

Cumartesi Ders Saati: 09.30 - 10.15 veya 10.30 - 11.15 veya 11.30 - 12.15 veya 12.30 – 13.15

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

Okul Takımları Antrenman Programı , Görüntülemek İçin Tıklayınız.

SATRANÇ ÇALIŞMALARI

Satranç, başarıya ulaşmanın  sistemli ve disiplinli bir çalışma olduğu fikrinden  yola çıkarak öğrencilerin hem akademik hem de sosyal alanda ilerlemelerine yardımcı olur. Ayrıca satrancın bireye kazandırdıkları arasında  belirlenen kurallara uymak, sportmence  yarışmak, kaybetmeyi kabullenmek, kazananı kutlamak gibi davranışlar yer alır.

Satranç öğretmenlerimiz tarafından oluşturulan okul takımları, çalışmalarında Türkiye Satranç Federasyonu ( T.S.F ) tarafından hazırlanan kitapları kullanacaktır.  Ayrıca çeşitli satranç programları ile görsel zenginlik artırılacak, böylece çalışmalar daha zevkli bir şekilde sürdürülecektir. Belli bir seviyeye ulaşmış, satranca gönül vermiş öğrencilerimiz gerek bireysel gerekse takım olarak katılacakları turnuvalarda okulumuzu temsil edeceklerdir.

Takım çalışmalarımız Çarşamba günleri 16:15 – 17:45 saatleri arasında satranç odamızda yapılmaktadır.