Özel Marmara İlkokulu ve Ortaokulu Öğrencilerimiz Cam Sanatçısı Veysel Gümüş’ü Ağırladılar

Cam Sanatçısı Veysel Gümüş, 9 -12 Şubat tarihleri arasında İsmail Hakkı Tonguç Salonu’nda ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize yönelik etkinlikler gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı cam üfleme sanatçısı Veysel Gümüş, Özel Marmara İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek, öğrencilere cam üfleme sanatının incelikleri ile ilgili bilgi vererek, bu sanatı uygulamalı olarak gösterdi.

Özel Marmara İlkokulu ve Ortaokulu tarafından davet edilen cam üfleme sanatçısı Veysel Gümüş, burada öğrencilerle bir araya gelerek unutulmaya yüz tutmuş cam üfleme sanatını tanıttı. Cam sanatı hakkında öğrencilere verdiği bilgilerin öğrencilerin zaman zaman derslerinde de onlara yardımcı olabileceğini vurgulayan Gümüş, uygulamalı anlatımı ile de büyük beğeni topladı.

Öğrencilere camın oluşumu, şekil verme sıcaklığı, ısı iletkenliği ve tarihçesi hakkında bilgiler veren Gümüş, uygulama sırasında tek parça cam borudan yaptığı semazen ile tüm izleyenleri büyüledi. Öte yandan, Veysel Gümüş, öğrencilerin büyük bir heyecan ve şaşkınlıkla izledikleri bu sanatı uygulamalarına da yardımcı oldu. 4 ve 5. sınıflarda ders olarak işlenen ısıyla sıvının genleşmesi, 6 ve 7. sınıflarda ısınan maddenin şekil değiştirmesi konularını okulumuzda uygulamalı olarak gerçekleştiği etkinlikler ile anlatan cam sanatçısı Veysel Gümüş’e öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.