Özel Marmara Ortaokul Öğrencileri Feyziye Mektepleri Işık Okulları Sosyal Bilimler Şenliğinde Yeni Bir Başarıya İmza Attı

Özel Marmara Ortaokulu Sosyal Bilgiler Bölümü, Feyziye Mektepleri Işık Okulları tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sosyal Bilimler Şenliğine katıldı.

Okulumuz 7. Sınıf öğrencileri Sude Berfin Türker, Dila Arıkan ve Tuna Karasu Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları “Ekolojik Köprü” ve “Çevre Koruyucuları Şans Oyunu” çalışmalarını yarışma alanında sergilediler. Yarışma dahilinde ikincilik ile onurlanan öğrencilerimiz sergiledikleri bu çalışmaların yanı sıra dünyada ve ülkemizde ekolojik dengenin korunması için yapılanları araştırarak uzun soluklu bilimsel bir çalışma hazırladı. Hazırladıkları raporu yarışma sırasında jüri üyelerine sundular. Öğrencilerimiz başlangıçta yalnız yarışma için çıktıkları bu yolda çevre bilinçlerini geliştirecek pek çok kurum ve insanla karşılaştılar. Bu kurumların başında gelen KONSİAD (Konyalı Sanayici İş Adamları Derneği) ve İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) ile ortak çalışmalar yaptılar. Böylece daha ortaokul sıralarındayken işadamları dünyasına girerek oradan da üniversite koridorlarına geçip akademisyenlerin çevre konusunda yaptıkları çalışmalara yakından şahit oldular. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız geçtikleri her aşamada hem kendilerine hem yaptıkları işe güvenerek ve inanarak ilerlediler. Geldikleri son aşamada hem ulaştıkları bilgileri aktarmak hem de bu konuda ülkemizin hangi aşamada olduğunu öğrenmek istediler. Tam da bu noktada İstanbul Üçüncü Bölge Milletvekilimiz Abdullah Başçı öğrencilerimizi makamına kabul ederek proje raporunu inceledi ve raporu Orman İşleri Genel Müdürlüğüne ileterek gelişmelerden öğrencilerimizi haberdar edeceğini bildirdi. Aynı zamanda öğrencilerimizi TBMM’ye davet ederek konuyu buradaki muhataplarına da iletmemizin yolunu açtı.    

Tüm bu çalışmalarında öğrencilerimize destek olan başta Sosyal Bilgiler Bölümüne, kurum olarak KONSİAD’a ve iş adamı Muhammet Zeytinci’ye, İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden Mustafa Yıldırır’a ve değerli milletvekilimiz Abdullah Başçı’ya teşekkür ederiz.                     

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.