Özel Marmara Ortaokul Öğrencileri Öğrendiklerini Paylaşmayı Da Öğreniyorlar

Fevziye Mektepleri Işık Okulları tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sosyal Bilimler Şenliğinde Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin rehberliği ile okulumuzu temsil ederek 2. olan 7. Sınıf öğrencilerimiz Sude Berfin Türker, Dila Arıkan ve Tuna Karasu yarışmaya hazırlık sürecinde edindikleri tüm kazanımları ve dereceye giren projelerini 4. sınıftan arkadaşlarına hazırladıkları bir sunumla anlattılar. Dünyada ve ülkemizde ekolojik dengenin korunması için yapılanları araştırarak uzun soluklu bilimsel bir proje hazırlayan öğrencilerimiz geçtikleri tüm aşamaları ve projelerini küçük arkadaşlarıyla paylaştılar. Böylece PYP kapsamında “ Dünyada Çevre Sorunları” hakkında çeşitli çalışmalar hazırlayan küçük arkadaşlarına da ışık tuttular.

Kazandıkları tüm deneyimlerini ve öğrendiklerini paylaşmanın hazzını yaşayan öğrencilerimiz bilgiyi depolamayı değil geniş kitlelere ulaştırarak yaymayı ve değerli kılmayı öğrendiler.

Tüm bu çalışmalar boyunca öğrencilerimize destek olan okulumuz Sosyal Bilgiler öğretmenlerimize teşekkür ederiz.