Özel Marmara Ortaokulu – Igp Almanya Mektup Arkadaşlığı

Özel Marmara Ortaokulu’nda ikinci yabancı dil olarak Almanca öğrenen 6.ve 7. Sınıf öğrencilerimiz ile Almanya’da bulunan kardeş okulumuz IGP arasında 2. Dönem mektup arkadaşlığı uygulaması başlatıldı.

Öğrencilerimiz ilk olarak kendilerini, ailelerini ve okullarını tanıttıkları mektuplarını arkadaşlarına gönderdiler. Mart ayında ise Almanya’dan gelen mektuplar öğrencilerimizi oldukça heyecanlandırdı ve mutlu etti.

Öğrencilerimiz öğrendikleri Almancayı geliştirirken, Alman arkadaşlarıyla karşılıklı olarak kültürlerini birbirlerine tanıtma fırsatını da elde ediyorlar. Nisan ayında ikinci mektuplarını yazmaya başlayan öğrencilerimiz, ulusal bayramımız olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını arkadaşlarına tanıtacaklardır.