Özel Marmara Ortaokulu 5. ve 6. Sınıf Öğrencilerinin Türkiye Genelindeki Büyük Başarısı

Özgür Pencere Sanat ve Edebiyat Derneği tarafından Türkiye genelinde düzenlenen, jüri üyeleri arasında Gülten Dayıoğlu, Muzaffer İzgü, Feyza Hepçilingirler, Prof. Dr. Aysu Erden, Doç. Dr. Necdet Neydim, Pakize Özcan, Zeynep Aliye, Şebnem Sema Tuncel, Şeyda Eker, Feyza Tuncel Osken’in bulunduğu Genç Kalem ve Çocuk Öykü Yarışması’nın ilk etabı olan “5 ve 6. Sınıflar Çocuk Öykü Yarışması” sonuçları açıklandı.

Yarışmada öğrencilerimiz birincilik, ikincilik, üçüncülük ve Jüri Özel Ödülü’nü alarak büyük bir başarıya imza attılar. Yarışma sonucuna göre;

6B sınıfından ZEYNEP DURU ÖZKAN, “Pembe Kalem” adlı öyküsüyle BİRİNCİ;

5B sınıfından GÜLCE YALDIZKAYA, “Dostluk Engel Tanımaz” adlı öyküsüyle İKİNCİ;

6C sınıfından İDİL ÜNSAL, “Bitki Laboratuvarı” adlı öyküsüyle ÜÇÜNCÜ olurken;

6E sınıfından ADA ÖZDEMİR, “Türkçeye Ne Oldu” adlı öyküsüyle “JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ” nü kazandı.

Yarışmanın ödül töreni bu yıl daha sonra duyurulacak bir tarihte ODTÜ Geliştirme Vakfı Mersin Okulları Kampüsünde yapılacak.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin öykülerinden oluşan “Anne Bak Penceremde Öykü Var! 12” adlı kitabın satışından elde edilecek gelir Özgür Pencere Sanat ve Edebiyat Derneği tarafından yoksul çocukların eğitimi için kullanılacaktır.

Yarışmada dereceye giren tüm öğrencilerimizi ve onları yönlendiren, destekleyen Türkçe öğretmenlerimizi Türkiye genelinde elde ettikleri bu büyük başarıdan dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

6B ZEYNEP DURU ÖZKAN “Pembe Kalem” Öyküyü okumak için, tıklayınız.

5B GÜLCE YALDIZKAYA, “Dostluk Engel Tanımaz” Öyküyü okumak için, tıklayınız.

6C İDİL ÜNSAL “Bitki Laboratuvarı” Öyküyü okumak için, tıklayınız.

6E ADA ÖZDEMİR “Türkçeye Ne Oldu” Öyküyü okumak için, tıklayınız.