Özel Marmara Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencileri Kurtuluş Savaşı Şehitlerini Ziyaret Etti

Özel Marmara Ortaokulu Sosyal Bilgiler Bölümü tarafından 20-21-22 Mayıs tarihlerinde 8. Sınıf öğrencileri ile Kurtuluş Savaşının en uzun ve en kanlı muharebelerinin yapıldığı Batı Cephesi Karargâhları ve Şehitlikleri ziyaret edildi. Öğrencilerimiz, Geyve, Bilecik - İntikam tepe, Metristepe, İnönü mevzileri ve İnönü Karargâh Evi, Afyon – Kocatepe, Dumlupınar Şehitliği, Zafer tepe, Çatalkaya, Şehit Sancaktar Anıtı, Sakarya Anıtı, Dua Tepe, Alagöz Atatürk Karargah Evi, Malı Köy Tren İstasyonunu ziyaret ederek Türk halkının Kurtuluş Savaşında verdiği soylu mücadeleye tanıklık ettiler. TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde öğrendikleri bilgileri pekiştiren öğrencilerimiz aynı zamanda keyifli bir hafta sonu geçirdiler.

Gezi boyunca öğrencilerimize rehberlik eden öğretmenlerimize ve geziyi düzenleyen Sosyal Bilgiler Bölümüne teşekkür ederiz.