Özel Marmara Ortaokulu Bu Benim Eserim Yarışması Marmara Bölge Sergisinde Yer Aldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan Ortaokul öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması (Bu Benim Eserim) Marmara Bölge Sergisi düzenlendi.

Türkiye genelinde 26725 proje başvurusu yapılan yarışmada, projeler çeşitli elemelere tabi tutulmuştur. Marmara Bölge Sergisi’nde, Avrupa Bölgesi (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ve Asya Bölgesi (İstanbul, Düzce, Kocaeli, Sakarya) olmak üzere iki bölgeden oluşmuş olup, başlangıçta 6052 proje ile katılım sağlanmıştır. Bölge Bilim Kurulu tarafından seçilen 120 proje 5-6 Mayıs 2015 tarihleri arasında Bölge Sergisi’nde sergilenmeye layık görülmüştür.

7. sınıf öğrencimiz Mehmet Efe Aşık, Fen Bilimleri Öğretmeni Sinem Demirkıran’ın danışmanlığında hazırladığı ‘Dep-Yat ile Huzurlu Uyku’ adlı projeyle Marmara Bölge Sergisi’nde okulumuzu en iyi şekilde temsil etmişlerdir.

Öğrencimizi ve öğretmenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.