Özel Marmara Ortaokulu Öğrencileri Unutulmaz Çanakkale Destanı’nı Yerinde Öğrendiler

Özel Marmara Ortaokulu Sosyal Bilgiler Bölümü tarafından 02-03 Mayıs 2014 tarihinde 5. sınıf öğrencileriyle Çanakkale Gezisi düzenlenmiştir.

Kıyılarıyla Avrupa ve Asya’yı birleştiren Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan Çanakkale savaşlarının en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği, çok sayıda şehitlik, anıt ve mezarlıkların bulunduğu eski uygarlık merkezlerinin beşiği olan bu ilimiz öğrencilere tanıtıldı. Öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersinde “Adım Adım Türkiye” ünitesinde öğrendikleri tarihi ve doğal varlıklar ile ilgili bilgileri pekiştirme şansı yakaladılar. Türkçe dersinde okudukları “Şafakta Yanan Mumlar” kitabında anlatılan yerleri görme fırsatı buldular.

Gezi boyunca öğrencilerimize rehberlik eden öğretmenlerimize ve geziyi düzenleyen Sosyal Bilgiler Bölümüne teşekkür ederiz.