Özel Marmara Ortaokulu Öğrencileri Vatandaşlık Görevlerini Yerine Getirdiler

Okulumuz 7. Sınıf öğrencilerinden Sude Berfin Türker, Dila Arıkan, Tuna Karasu Sosyal Bilgiler dersi çerçevesinde Kasım 2015’ten beri yürüttükleri “Ülkemizin Ekolojik Çeşitliliğinin İnsan Üzerindeki Etkisi” konulu projelerini TBMM’ne sunarak projenin yasa tasarısı olması gayretiyle çıktıkları yolda çok önemli bir adım attılar. Her türlü yolu deneyerek ulaştıkları İstanbul Milletvekili Sayın Abdullah Başçı’nın huzuruna davet edilen öğrencilerimiz hazırladıkları proje olan “Ekolojik Köprüler” konusunu ve bu konudaki çalışmalarını anlattıktan sonra Orman İşleri Genel Müdürü İsmail Üzmez’e ve onun vasıtasıyla Çevre Bakanlığına ulaştırılmasını istedikleri detaylı proje raporunu Saygıdeğer milletvekilimize vererek hazırladıkları çalışmanın sınıf içinde yalnızca bir öğrenci hayali olmaktan öteye geçmesini sağladılar. Öğrencilerimiz attıkları bu çok önemli ve yaşlarına göre büyük adımla yediden yetmişe her Türk vatandaşının ülkesine hizmet ruhunda olabileceğini ve bu ruhla hareket eden her bireyin sesini duyurabileceğini gösterdiler. Bu örnek vatandaşlık bilinciyle aldıkları eğitimi hayata geçirdiklerini görerek gurur kaynağımız olan öğrencilerimizi kabul ederek yoğun programı arasında uzunca bir vaktini proje çalışmalarımıza ayıran milletvekilimiz Abdullah Başçı’ya ve öğrencilerimizi en doğru şekilde yönlendirerek projelerine büyük özveriyle rehberlik eden Sosyal Bilgiler Öğretmenlerine teşekkür ederiz.