Pi Sayısı

Kocaeli Marmara Koleji Ortaokulunda, ünlü matematik sabiti Pi sayısı’ nın (3,14) zihinlerde yer etmesini ve öğrencilere eğlenerek öğretilmesini hedefleyen “14 Mart Dünya Pi Günü” bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ortaokul fuaye alanına kurulan stantlarda öğrenciler kendi belirledikleri etkinliklerle eğlenirken, güzel bir amaca hizmet etmeyi de ihmal etmeyerek Kocaeli Üniversitesinde tedavi görmekte olan lösemili arkadaşlarına gerekli kırtasiye malzemelerini almak amacıyla kermes düzenlediler. Etkinlik, “Pi’nin Öyküsü” adlı hikâyeden esinlenerek yapılan bilgi yarışması ile sona erdi. Bu eğlenceli ve anlamlı etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.