SAYGIYLA, SEVGİYLE, MİNNETLE...

Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Devlet Adamı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 79. yıldönümünde saygıyla, sevgiyle ve minnetle anıyoruz.

Özel Marmara İlkokulu öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen Atatürk’ü Anma Töreni okul bahçesinde gerçekleştirildi. Tören öncesinde ilkokul öğrencilerimiz Atatürk büstüne çiçeklerini bıraktılar. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla gönderdeki bayraklar yarıya indirildi. Törende Atatürk sevgisini anlatan şiirler ve öğrencilerden Ata’ya Mektup seslendirildi.

Özel Marmara İlkokulu 4.sınıf ve Özel Marmara Ortaokulu öğrencilerimizin hazırladığı törenimiz ise Hasan Ali Yücel Salonu’nda gerçekleştirildi. Törende iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından okul koromuz günün anlam ve önemini anlatan marş ve şarkıları seslendirdi. Ardından Büyük Atatürk Destanı izlendi. 5.sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen Atatürk Oratoryosu ve Orhan Seyfi Orhon’un ‘Gidiyor’ şiiri sahne aldı. 4.sınıf öğrencilerimizin hazırladığı ‘Atatürk İçimizde’ Drama ve Video gösterisi de büyük beğeni topladı. Dünya liderlerinin, sanatçılarının ve düşünürlerin Atatürk için söylediği sözleri içeren gösteri izlendi. Tören öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm izleyicilerin eşlik ettiği ‘Yiğidim Aslanım’ parçası ile sonlandırıldı.

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.