Yabancı Diller

MARMARA EĞİTİM KURUMLARI DİL POLİTİKASI

Marmara Eğitim Kurumları, Yabancı Dili, IB sisteminin çatısı altında, öğrencilerin kimliklerinin gelişiminde ve bu gelişmiş kimliklerle farklı kültürlere saygı duyarak kendilerini rahatlıkla ifade edebilen bir Dünya Vatandaşı yetiştirmek için araç olarak görür.

Kurumumuz, Yabancı Dil Eğitiminde “Yaşayarak Öğrenme” modelini önde tutarak, ilk yıllar programından lise mezuniyetine kadar yurtdışı bağlantılı, sürdürülebilir küresel projeler odaklı yabancı dil kulüpleriyle (ISTA PS-MS-HS, OWLYPIA, ECOWISE, LITTLE INQUIRERS, JUNIOR VOICES, MUN, FPSPI, EYP, HALLO EIN, HALLO ZWEI, HOLAA..) bu modeli desteklemektedir.

Okulumuzda “Yabancı dil bir ders değil, yaşam tarzıdır” felsefesi benimsenmiştir. Öğrencilerimizde ve ailelerinde bu hususla ilgili farkındalık oluşturmak bizler için önem arz etmektedir. Bu bağlamda öğrencilerimizin Yabancı Dili hayatlarının her yerine taşımalarını sağlamaya destek verecek uygulamalar ve etkinlikler düzenlenir.

Yabancı dil eğitiminde öğrenci merkezli planlamayla dört beceriyi de (konuşma, dinleme, okuma ve yazma) geliştirmeyi hedef alarak, öğrencileri her yıl bulundukları noktadan bir üst seviyeye ulaştırmak amaçlanır. Yabancı dil etkinliklerimizde öğrencilerimiz iletişim kuran, dönüşümlü düşünen, araştıran sorgulayan, ilkeli, risk alan, açık fikirli, düşünen bireyler olma niteliklerini benimserler.

Disiplinler arası geliştirilen ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencilerin her alanda aktif rol almaları ve zengin, yaratıcı ürün yelpazesine sahip olmaları ileriki yıllarda, yurt dışında eğitim almayı tercih etmeleri durumunda, kendilerine çok büyük avantaj sağlayacağından okulumuzda yabancı dilde E-PORTFOLYO oluşturulmasına önem verilmektedir.

Teknolojinin sürekli geliştiği, global ve eleştirel düşünmenin önem kazandığı günümüz dünyasında, 2. yabancı dilin öneminin farkında olan, ulusal ve evrensel değerlerle donanmış, özgüveni yüksek ve dış dünyayla barışık bireyler yetiştirmek öncelikli hedefimizdir. Bu bağlamda, Öğrencilerimiz Anaokulunda başlayan Bilingual (çift dilli) Dil Edinimi programlarına ilkokul 1. sınıfta ikinci yabancı dili de ekleyerek devam ederler.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.