Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin Veli Semineri

4 Nisan 2015 Cumartesi günü Özel Marmara Eğitim Kurumları Hasan Ali Yücel Konferans salonunda velilerimize yönelik Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin tarafından “Çocukların Düşünme Becerilerinin Desteklenmesinde Aile İçi Yaşamsal Deneyimler” konulu seminer gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımın olduğu seminerde; Sn. Ergin çocukların doğumlarından itibaren gördükleri, işittikleri, dokundukları şeylerle ilgili olmaları ve bu şeylere dikkatlerini daha uzun süre yoğunlaştırabilmelerinin tesadüfi bir durum olmayıp yetişkinlerin onlara yarattığı uyarıcı ortamla ilgili olduğundan bahsetti. Çocukların gelişiminde doğal bir ortam olan evin sunduğu böylesi bir uyaran yoğunluğu ile erken ve kapsamlı dil gelişimi, meraklı olma ve sürekli soru sorma gibi özelliklerin ilk yıllardan itibaren dikkati çekmeye başladığını anlattı.

Çocukların bu merak dolu sorularının hem cevapsız kalmaması hem de yaşına uygun olarak açıklanmasının biz yetişkinlerin sorumluluğundaki bir konu olduğunu belirterek bu kapsamda ebeveynlerin neler yapabileceğine dair ilgi çekici ipuçları paylaştı. 

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.