BU BENİM ESERİM’ PROJE YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ!

Özel Marmara Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın Ortaokullar arasında düzenlediği en önemli bilimsel proje yarışması olan ‘Bu Benim Eserim’de iddiasını sonuna kadar sürdürdü ve Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye finalinde birinciliği alan okullar arasında yer almayı başardı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan Ortaokul öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması ( Bu Benim Eserim) Türkiye genelinde 42 bin 494 proje başvurusu yapılan yarışmada, projeler çeşitli elemelere tabi tutulmuş ve en son olarak Ankara MEB-Şura Salonu’nda finale kalan ilk 100 proje 6-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında sergilenmiştir.

Sergi haftasında Bu Benim Eserim projesi organizasyonu tarafından küçük bilim adamları için değişik etkinlikler de düzenlenmiştir. Bu etkinlikler çerçevesinde küçük bilim adamlarımız ilk önce bilime ışık tutan Ata’mızı Anıtkabir’de ziyaret etmiş, ardından da Altın Park ve içerisindeki Bilim Merkezi’ni gezerek bilimi gerçek hayatla birleştirme fırsatı yakalamışlardır.

7. sınıf öğrencimiz Naz Kıyak ve Fen Bilimleri Öğretmeni Özge Yazıcı’nın danışmanlığında hazırladığı ‘Gıdalarımız Bisphenol A (BPA) İçeriyor Mu?’ adlı projeyle yarışan Özel Marmara Ortaokulu, 6-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye finalinde birinciliği alan okullar arasında yer almayı başardı.

Okulumuzu başarıyla temsil eden projemizdeki öğrencimizi ve öğretmenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. 

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.