14. IB Günü (25.02.2017)

İlk IB Günü Eyüboğlu okullarında 14 şubat 1999’da gerçekleştirilmiştir. Aralık 1998’de Türkiye’deki IB okullarının koordinatörlerinin bir araya geldiği bir toplantıda, IB öğretmenlerinin kaynaklarını ve fikirlerini paylaşabilecekleri bir mini-konferans gerçekleştirme fikri ortaya çıktı. Bu fikir, 2 ay sonra gerçeğe dönüştü ve ilk IB günü’nün tohumları ekildi.

İkinci IB günü 4 Mart 2000 tarihinde Koç Okulları’nda gerçekleştirildi. 3. IB gününe ise Doğuş Okulları ev sahipliği yaptı. Günün teması “Doğrularımızı Kaliteye Taşıyalım” olarak belirlenmişti. Doğuş Okulları’ndaki IB gününden sonra, Türkiye’deki IB Günü başlığına bir ek geldi. IB Günlerine katılan herkes bu organizasyonun gelenekselleşmesi taraftarıydı. IB Günü artık her yıl düzenlenen bir organizasyondu.

4. Geleneksel IB Günü Mef Okullarında düzenlendi. Uğur Koleji 5. Geleneksel IB Gününe ev sahipliği yaptı. Bu organizasyonun en önemli yanı öğretmenlerin birbirleriyle paylaşımlarıdır. IB öğretmenleri çok sık bir araya gelememekteydiler ancak bu tip organizasyonlarla bir araya gelip bilgilerini ve kaynakları paylaşabiliyorlardı. Paralel oturumlar arasında verilen molalar ve günün sonunda düzenlenen kokteyl ve kapanış töreni, böylece, bu tür paylaşımlara olanak tanımaktaydı.

       6. IB Günü Özel Yüzyıl Işıl Okulları’nda yapıldı. 6. IB Gününün teması “Yalnızca Okul İçin Değil Yaşam İçin Öğrenme” olarak belirlenmişti. Uluslararası Bakalorya Organizasyonu Avrupa, Afrika Ve Orta Doğu’dan sorumlu Bölge Müdürü Nélida Antuña Baragaño, organizasyonun açılış konuşmasında Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun kökeni ve felsefesi, içsel yapısı ve sunduğu üç program hakkında genel bilgiler verdi.  Konuşmasında diploma programı, orta yaşlar programı ve ilk yıllar programlarına dair bilgilere ek olarak IBO’nun bölgelere dağılımı ve yeni stratejik planı hakkında da bilgi verdi. Türkiye’deki 7. Geleneksel IB Günü Kültür Koleji’ nde düzenlendi. Dr. Hill, “Türkiye’de IB programlarının yaygınlaşmasında IBO’nun rolü”nü tartışmak üzere IB koordinatörleri ve okul yöneticileri ile bir araya geldi. 

       8. Geleneksel IB Günü, Ted Ankara Kolejinde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Uluslararası Bakalorya Organizasyonu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’dan sorumlu Bölge Müdürü Nélida Antuña Baragaño yaptı. 9. Geleneksel IB Gününe Ted Bursa Koleji ev sahipliği yaptı. Açılış konuşmasını Uluslararası Bakalorya Organizasyonu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’dan sorumlu bölge müdürü Nélida Antuña Baragaño yaptı.

      9. IB gününü takiben Mayıs 2007’de bir araya gelen Türkiye’deki IB okulları koordinatörleri IB Günlerinin 2 senede bir yapılmasına karar verdi. Bu fikir, toplantıdan iki sene sonra İzmir Amerikan Koleji’nde düzenlenen 10. Geleneksel IB Günü ile hayat kazandı. 10. Geleneksel IB Günü’nün teması “Yerelden Evrensele” olarak belirlenmişti. Uluslararası Bakalorya Organizasyonu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’dan sorumlu bölge müdürü Andrew Bollington, açılış konuşmasını yaptı.

26 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilen 11. IB Günü Bienali’ne ise Marmara Eğitim Kurumları (Özel Marmara Koleji) ev sahipliği yaptı. Günün temasının “Yaşam İçin Eğitim” olarak belirlenen Bienal’e IBO Genel Direktör Yardımcısı  Dr. Ian Hill onur konuğu olarak katıldı.

IB Günlerinden on ikincisi, 13 Nisan 2013 tarihinde Beykent Okulları’ nda yapıldı ve IBAEM Bölge Direktörü Adrian Kearney konuşmacı ve onur konuğu olarak bu konferansa katıldı.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.