Okul Öğrenci Birliği

Okulda demokrasi ruhunu öğrencilere yaşatmak için öğrenci birliği başkanlık propaganda çalışmaları ve seçimlerinin yürütülmesi sağlanır.

Okulun açıldığı ilk hafta her sınıftan "Öğrenci Birliği Temsilcisi" olarak 2 kişi, öğrencilerin oyları ile seçilir.

Sınıf temsilcilerinden oluşan Genel Kurul Toplantısına okul idaresi tarafından seçilen Psikolojik Danışman başkanlık yapar. Bu kurulda yönetim kurulu üyeleri öğrencilerin oyları ile seçilir (yazman, sayman, spor koordinatörü, sosyal aktivite koordinatörü).

MEK’de 11. sınıf öğrencileri başkanlık için aday olabilmektedir. Kurulda 11. sınıf öğrencilerinden adaylığını koyan öğrenciler belirlenir.