Üniversite Bursları

IBO kayıtlarına göre, dünyadaki 1800’ den fazla üniversite; üniversiteye girişte IB diplomasını ölçüt olarak almakta ve kabul ettiği öğrenciye başarısına göre kredi (ders muafiyeti)  vermektedir. Türkiye’de ise üniversiteye girişte LYS uygulamasının dışında herhangi bir ölçüt söz konusu değildir. IB programını tamamlayan öğrenci, iki yılın sonunda sınavlara girer. Bu sınavlar IBO tarafından hazırlanır ve değerlendirilir. IB Sınavı,  öğrencilerin, seçmiş olduğu altı alanda bilgiyi uygulama, analiz etme ve sentezleme becerilerini ölçer. Programı başarıyla bitirmiş olan öğrenci, seçtiği yüksek öğrenim alanında gerekli alt yapıyı edindiği için dünyanın önde gelen üniversitelerinden süresi bir yıla varan kredi (ders muafiyeti) elde edebilmektedir.
Yüksek öğrenimini bir Türk üniversitesinde devam ettirmek isteyen öğrenciler YGS ve LYS sınavına girmek ve bu sınavdan alacakları puana göre bir yüksek öğretim kurumuna yerleştirilmek durumundadır. Türk Vakıf Üniversiteleri öğrencilere IB Diploma derecelerine göre değişen miktarlarda karşılıksız burs vermektedirler.
Maltepe Üniversitesi: IB Diplomasına sahip Marmara Koleji mezunu öğrencilerine % 100, Marmara Koleji mezunu olmayan IB Diplomasına sahip öğrencilere % 50 oranında burs imkânı.

• Başkent Üniversitesi
  • Beykent Üniversitesi
  • Bilkent Üniversitesi: Üniversite bir burs vermemekte ancak öğrencinin kendi puan türüyle ilgli istediği bir bölümde eğitim alma hakkı tanımaktadır.
  • Doğuş Üniversitesi
  • Işık Üniversitesi