BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GÜNÜ OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI

24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü, dünyanın dört yanından gelen misafirlerimizle okulumuzda rengarenk  ve coşkuyla kutlandı.

 Hasan Ali Yücel salonunda gerçekleşen tören; ortaokul öğrencilerimizin  dünya barışı için sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları ile başladı ardından Birleşmiş Milletlerin niçin kurulduğunu, ilkelerini, amaçlarını ve çalışmalarını dinledik. Öğrencilerimiz;  Almanca, Fransızca ve İspanyolca birlik ve beraberlik mesajları verdiler.  Mehmet Faruk Gürtunca’nın Birleşmiş Milletler Günü şiirini öğrencimiz Deniz Yılmaz’dan dinlerken hepimiz çok  etkilendik.

“Rotary” programı kapsamında bu akademik dönemde okulumuzda eğitim alan Brezilyalı öğrencimiz Rafael Pelizzer’in piyano dinletisi ve  Kolombiyalı Lizeth Martinez’in ülkesini tanıtan sunumu beğeni topladı. Bunun yanında okulumuzun yabancı uyruklu öğrencilerinin Brezilya, Ukrayna, İtalya sunumları  ve Farsça müzik dinletisi ile Amerikalı Rotary öğrencisi  Oscar Tıtus’un Amerika’yı tanıtan sunumu da ilgiyle izlendi.

Rotary Kulübü öğrencilerinin Nazım Hikmet’in  “Dünyayı Verelim Çocuklara” adlı şiirini  Türkçe okumaları sempati ile karşılandı ve tören sonunda Brezilya’dan Said Delgado ve Erica San Vincente’nin salsa gösterisi muhteşemdi. Rengarenk balonlarla kaplı sahnede tüm salonun Michael Jackson’ın  “They Don’t Care About Us” şarkısını söylemesi dünya barışı için çok anlamlı ve etkileyiciydi.

Tören sonrasında, fuaye alanında çeşitli ülkeler hakkında tanıtım yapan ülke stantları gezildi, değişik ülkelerin farklı lezzetleri tadıldı ve okul orkestramızın şarkıları eşliğinde hep beraber şarkı söyleyip dans ederek hem keyifli hem de eğitici bir gün yaşanmış oldu.

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.