FREUNDSCHAFT OHNE GRENZEN PROJESİ

    Romanya’nın Vatra Dornei şehrindeki 4 nolu bölge okulu ile Almanca olarak yapılan Sınırsız Dostluk ‘’Freundschaft ohne Grenzen’’ adlı öğrenci programını keyifli bir şekilde tamamladık.

    Proje kapsamında  kasım ayının ilk haftası 17 Romen öğrenci ve 6 öğretmeni İstanbul’ da ağırladık. Bu proje sayesinde iki okul öğrencileri Romanya ile Türkiye’nin gelenek ve göreneklerini, tarihi ve kültürel değerlerini, yaşam şekillerini karşılaştırarak fikir alış verişinde bulundular. Romen öğrenciler, bir hafta boyunca okulumuzda yabancı dil, biyoloji, fizik, spor ve kulüp derslerine katılarak gözlem yapma ve eğlenerek öğrenme şansı elde ettiler. Okul dışında da, Marmaralı öğrenciler ile birlikte Kapalıçarşı’yı, Tarihi Yarımada’yı, çeşitli müzeleri gezip; Boğaz’da tekne turuna katılarak İstanbul’un tarihi ve kültürel öğelerini gözlemlediler. Öğrencilerimiz bir hafta boyunca misafir ettikleri Romen öğrenciler ile yaşam boyu sürecek dostluk ve arkadaşlık ilişkisi geliştirdiler.

    Öğrenci ve öğretmenlerimiz  programın hem linguistik hem kültürel açıdan kendilerine katkıda bulunduğunu ve amacına ulaştığını belirttiler.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.