YAYIN İLETİŞİM KULÜBÜ ÖĞRENCİSİ BERFİN ALADAĞ FÜREYA KORAL SERGİSİNDE

Marmara Eğitim Kurumları Yayın ve İletişim Kulübü öğrencisi Berfin Aladağ, seramik sanatının en önemli isimlerinden olan Füreya Koral’ın retrospektif sergisini gezerek Avaz Dergisi için haber yaptı.

Başta seramik sanatı olmak üzere kültürel mirasın birçok farklı alanına destek vermeyi hedefleyen Kale Grubu, 60. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, çağdaş seramik sanatının ilk sanatçılarından Füreya Koral’ın eserlerini sergiliyor. 18 Kasım 2017 tarihinde Akaretler’deki  Sıraevler’de açılan ve 200’e yakın eser, belge ve fotoğrafın yer aldığı sergide  Füreya’nın iç dünyası ve kendini gerçekleştirme hikayesi de anlatılıyor. 40 yaşında seramikle bir anlamda yeniden doğan, sanatın iyileştirici ve dönüştürücü gücünü kendinde cisimleştiren Füreya’nın  1950’den itibaren yaptığı tüm çalışmaları bu sergide meraklılarıyla buluşuyor. Sergi 18 Ocak 2018 tarihine kadar gezilebilecek.