11-A Meslek Lisesi Öğrencileri Bilinç, Bilinçaltı ve Fotoğraflar Atölyesinde Proje Başında

Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi 11-A sınıfı öğrencileri Tarih ve sınıf öğretmeni Zülal Eroğlu rehberliğinde Galata’da lise gruplarına yönelik olarak düzenlenen "Bilinç, Bilinçaltı ve Fotoğraflar" atölyesine katıldılar. Öğrencilerin fotoğraf sanatına dair bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiği Atölyede, fotoğraf sanatının günlük hayatla ritimli senkronu ve gündelik detayların bilinçaltı yoluyla fotoğraflara yansıması üzerine yaratıcı ve eleştirel bir platform oluşturuldu.

Fotoğrafçı ve Sanat yönetmeni Dilan Bozyel tarafından yürütülen atölye çalışmaları, Elio Montanari’nin SALT Galata’daki fotoğraf sergisi "Biri, Hiçbiri, Binlercesi" kapsamında gerçekleştirildi.

Rehber eşliğindeki sergi turuyla başlayan atölye programı, ELİO MONTANARİ’nin fotoğraflarından hareketle fotoğrafçının ilham kaynakları, psikolojisi ve bilinçaltına dair tartışmalarla devam etti. Bu kapsamda öğrenciler, seçili görüntü, kelime, tat, renk ve müzikler eşliğinde bilinçaltı çalışmalarına katıldılar. Ayrıca, kullanıcı tarafından monte edilebilen 35mm SLR fotoğraf makinesinin montajını öğrenerek, analog fotoğrafçılığı daha yakından tanıma fırsatı buldular.Atölyenin son aşamasında ise, öğrenciler farklı malzemeler kullanarak, sergideki fotoğraflardan esinle seçtiği bir kelime üzerine kendi kolaj çalışmasını ürettiler.. Atölye süresince hazırlanan tüm projeler PİNTEREST’te paylaşılacak.

11-A Meslek Lisesi Fotoğraflar Atölyesinde Proje Başında
     
   

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.