Armabey Final Toplantısı Bu Sene Selanik’teydi

Geçen sene final toplantısı Atina’da yapılan Armabey Projesi’nin ev sahipliğini, bu sene Selanik, Aristotelio Lisesi gerçekleştirdi.

2006 yılından beri Yunanistan’ın Pedagogiki Protoporia , Aristotelio, Mamaoluka ve de Türkiye’den Beykent Koleji ve Marmara Koleji ile birlikte yürütülen Armabey Projesi kapsamında, öğrencilerimiz sene boyunca Selanik’teki Tarihi Eserler konusunu çalıştılar. Bu çalışmalar sonunda 8 Nisan 2016’da bir araya gelen okullar skeçler, danslar ve sunumlar içeren final toplantısında bir araya geldiler. Yunanlı öğrencilerle Türk öğrencilerin bir araya geldiklerinde sergiledikleri dostluk gerçekten çok anlamlıydı.

Final toplantısından sonra öğrencilerimiz dönüş yolunda Kavala ve Gümülcüne’yi  de gezme fırsatı elde ettiler.

Ege’nin iki yakasındaki gençlerin kurdukları bu dostluğun ömür boyu devam etmesini diliyoruz.