BEST BUDDIES

MARMARA ‘DA GÖNÜLLÜLÜK

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA İNSANİ DEĞERLER VE ENGELSİZ DÜŞLER KULÜBÜNU KURAN ÖZEL MARMARA KOLEJİ ĞRENCİLERİ  2013-2014 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILINDA BAŞLATTIKLARI   ÇALIŞMALARINI İLERLETMEYE DEVAM EDİYOR.

02/12/2014 SALI GÜNÜ OKULUMUZA    BEST BUDDIES TURKEY  POGRAM KOORDİNATÖRÜ SELİM ERAYDIN  GELEREK PROGRAM TANITIM SUNUMU YAPTI. BÖYLELİKLE MARMARA GÖNÜLLÜLERİ  İÇİN  İLK ADIMLAR ATILMIŞ OLDU.

5. yılına giren Best Buddies, 52 ülkede faaliyet gösteren zihinsel engeli olan bireylerin, zihinsel engeli olmayan bireylerle karşılıklı ve eşit koşullarda arkadaşlık bağları kurmasını hedefliyor. Sivil toplum kuruluşu, kar amacı gütmeyen ve 800.000 gönüllüsü olan uluslararası bir yapıya sahip. Kurucusu, ABD Başkanları’ndan John F. Kennedy’nin yeğeni Anthony Kennedy Shriver, projeyi ABD Georgetown Üniversite’sinde 1989 yılında başlatmış. Best Buddies Türkiye'de, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) gözetiminde ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) çatısında 2010 yılından beri faaliyet gösteriyor. 4 yılda 10 okul ve 100 ebeveynin katıldığı projede, şu ana kadar 300'ün üzerine arkadaşlık yapılmış. Cindy Crawford ve Romero Britto gibi dünyaca ünlü isimlerin Küresel Arkadaşlık Elçisi olduğu projeye Türkiye'de, Ulusal bir televizyon kanalında Ana Haber Bülteni Sunucusu olan Gözde Atasoy, Arkadaşlık Elçisi olarak destek veriyor. Projeye başvurmak için www.bestbuddiesturkey.org sitesini ziyaret ederek başvuru formu talebinde bulunabiliyorsunuz. Tüm gönüllülerle yapılan yüz yüze görüşmeler soncunda eşleştirmeler yapılıyor. Şu an kurumun gönüllü listesinde kayıtlı yaklaşık 1.000 kişi bulunuyor.

 

Ozel Marmara Koleji  Ozel Marmara Koleji Ozel Marmara Koleji  Ozel Marmara Koleji Ozel Marmara Koleji

 

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.