Best Buddies Turkey Buluşmaları Devam Ediyor

“Best Buddies”,yani 52 ülkede faaliyet gösteren zihinsel engeli olan bireylerin, zihinsel engeli olmayan bireylerle karşılıklı ve eşit koşullarda arkadaşlık bağları kurmasını hedefleyen projemiz doğrultusunda, Marmara Eğitim Kurumları’nda gönüllülük amaçlı olarak 2013-2014 eğitim – öğretim yılında başlatılan çalışmalar 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Best Buddies Turkey Kulübü olarak 27 öğrenciyle çalışmalarını devam ettirmektedir. Bu doğrultuda Best Buddies Turkey Kulübü öğrencileri ile Düşler Akademisi öğrencilerinin eşleştirilmesi, Almanca Öğretmeni Serpil Cenan Okumuş, Tarih Öğretmeni Melek Ekşi, Fransızca Öğretmeni Lale Şirin Birkan ve Ayder Halkla İlişkiler sorumlusu Cansu Çakıcı tarafından büyük bir titizlikle yapıldı..Daha sonra hazırlanan eşleştirme töreninde 22 Şubat Çarşamba günü öğrenciler tanıştırıldı. Eşleştirme sonrasında öğrencilerin telefon görüşmeleri ve ardından birebir buluşmaları yapıldı. Buluşmalarda öğrenciler eğlenceli anlar yaşadı. Bir sonraki adımda tüm Best Buddies Turkey Kulübünün öğrencileri ve Düşler Akademisinin öğrencilerinin katıldığı ilk toplu etkinlik planlandı. İlk etkinlikte Düşler Akademisinden okulumuza gelen öğrenciler ile Best Buddies Turkey öğrencileri, spor salonunda futbol ile basketbol oynadıktan sonra hep birlikte yemek yiyip sohbet ettiler. İkinci etkinlikte ise Düşler Akademisine gidildi ve öğrenciler mutfak-maket atölyesinde eğlenceli dakikalar yaşadılar.

Süreç içerisinde öğrencilerin bireysel buluşmaları devam edecek, tüm öğrencilerin katılacağı iki büyük etkinlik daha programlanacaktır.