DELF-DALF

DELF SINAVLARI

DELF diplomaları, Fransa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen resmi Fransızca dil diplomasıdır ve tüm dünyada tanınır. Bu diplomalar ömür boyu geçerlidir. Bu sınav türleri seviyeye göre altı bağımsız sınavı kapsamaktadır. Bundan dolayı öğrenciler seviyesini seçtiği sınava girmektedir. DELF sınavı yeni başlayan ya da orta seviyelere sahip öğrencilere yöneliktir. DELF Sınav Formatı; okuma, yazma, dinleme ve konuşma olmak üzere dört bölümden oluşur. Konuşma modülü ayrı olmak ile birlikte okuma, yazma ve dinleme bölümleri bir arada yapılmaktadır. Bu diplomalar Fransız veya Frankofon üniversitelere kayıt olmak için, üniversite eğitim bursları için zorunludur. Mart, Nisan, Mayıs ve Kasım aylarında DELF Junior sınavları okulumuzda uygulanmaktadır.