DP Programı

Bodrum Marmara Koleji, öğrencilerine ‘IB’ Diploma seçeneğini sunmaktadır.

Okulumuz Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından 2015 yılında, Uluslararası Diploma Programı uygulamak üzere yetkilendirilmiş ve “Dünya Okulu” statüsü kazanmıştır. Akademik açıdan üniversite öncesi motivasyonu yüksek olan ve uluslararası alanda çok iyi tanınan IB Diploma Programı; Milli Eğitim Müfredatı ile uyumlu bir programdır.

Uluslararası Bakalorya (IB) programı; kültürler arası anlayış ve saygıya dayalı olarak daha iyi daha barışçıl bir dünya yaratmaya yardımcı olacak, bilgili, duyarlı ve sorgulayan gençler yetiştirmeyi hedefler.

IB; uluslararası eğitime ve titiz değerlendirmeye dayalı hedef yükseltici programlar geliştirmek amacıyla okullar, hükümetler ve uluslararası kuruluşlarla çalışır. Bu programlar, dünyanın her tarafındaki öğrencileri, kendilerinden farklı insanların da haklı olabileceğini anlayan hareketli, merhametli ve yaşam boyu öğrenen bireyler olmaya teşvik eder.

Bodrum Marmara Koleji olarak mezunlarımızı bu felsefe ile mezun ederken yurtdışındaki üniversitelerden kabul mektuplarını aldıklarında bir kez daha onlarla gurur duyduk.

Okulumuzda IB programına katılarak çift diploma ile mezun olmak isteyen öğrencilerimizin 9. Sınıftan itibaren PREIB (IB Hazırlık Sınıfı) olarak sayısal derslerinin eğitim dili İngilizcedir. 11. sınıf itibariyle resmen IB öğrencisi statüsü ile sınavlarını alarak başarılı oldukları takdirde diploma almaya hak kazanırlar. Bu doğrultuda öğrencilerimiz IB programına özellikle yabancı dilde yeterlilik düzeylerine göre kabul edilirler.

Marmara Koleji olarak Ege bölgesinde IBDP programını uygulayan tek okul olarak öğrencilerimizi ilkokuldan başlamak üzere bu programa hazırlıyoruz. Bu alanda eğitime ve gençlerimize Bodrum Marmara Koleji olarak hizmet vermek ve katkı sağlamaktan gurur ve onur duyuyoruz.