EDEBİYATTA SANAL GERÇEKLİĞİN UYGULANMASI

Günümüz eğitim sisteminde, öğrencilerimizi 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirmek en temel gerekliliktir. Bu ihtiyaçlardan yola çıkarak, teknolojinin eğitimde kullanılması konusunda iyi örneklerin paylaşılması amacıyla, “Eğitim Teknolojileri Platformu Paylaşım Günü”ne, Marmara Koleji olarak “Edebiyatta Sanal Gerçekliğin Uygulanması” konusuyla biz de katıldık.

Türk Dili ve Edebiyatı dersinin Cospaces Edu programı aracılığıyla sanal gerçeklikle buluştuğu bu projede, lise düzeyinde öğrenciler Sevgi Soysal’ın “Tante Rosa” adlı romanını yeniden yorumlarken kod yazma becerilerini de geliştirme imkanı buldular.