Eğitim Modelimiz

Özel Marmara Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğretim süresi 4 yıldır. Özel Marmara Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin Türk dili, fen, matematik, yabancı dil ve bilgisayar dersleriyle, alan derslerinde teorik olarak öğrendikleri bilgileri pekiştirmeleri amaçlanır. Okulumuzda meslekî donanımlı laboratuar, atölye, stüdyo ve özel dershaneler mevcuttur. Bilgisayar laboratuarındaki bilgisayarlar öğrencilerin alan becerilerini geliştirmeleri ve meslek derslerinde öğrendiklerini uygulamalarını sağlayacak niteliktedir. Okulumuzun Radyo-TV stüdyoları öğrencilerin mesleki bilgilerini beceriye dönüştürüp uygulamalarla pekiştirme ortamı sağlayacak donanımdadır.

Okulumuz, alanında ilk olma özelliğine sahiptir. Okulumuzun özel fotoğraf stüdyosunda ve laboratuarlarında fotoğrafçılık eğitimi verilmektedir. Özel Marmara Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, fotoğrafçılık alanında eğitim veren emsali olmayan bir okuldur. Öğrencilerimiz bir yıl boyunca okul içinde ve dışında proje çalışmaları kapsamında çektikleri fotoğrafları okul içinde kurulan galeri ve panolarda sergilerler. Bu konuda açılan yarışmalara katılarak okullarını temsil etme fırsatı kazanırlar. Modern dersliklerimiz, öğrencileri hem hayata hem de üniversiteye hazırlayan nitelikte düzenlenmiştir. Elektrik Elektronik laboratuarlarımız öğrencilerimizin mesleklerinin alt yapısını oluşturan teknik bilgileri uygulamalı olarak öğrenecekleri bir ortama sahiptir.

Özel Marmara Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yıl içerisinde teorik olarak öğrendikleri bilgiler paralelinde hazırladıkları senaryoya bağlı olarak okul dışında çeşitli mekânlardan elde ettikleri görüntüleri okul stüdyolarında montaj yapıp seslendirerek yayına hazırlarlar ve bu tür çalışmaları yılsonunda sergileyerek emeklerinin karışlığını almanın haklı gururunu yaşarlar.