Genç İletişimciler Basın Müzesi’nde

Özel Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 ve 11. sınıf öğrencileri, Meslek Dersleri Öğretmenleri Şadan Alptekin ve İlknur Akgün ile birlikte 25 Ekim Cuma günü Türkiye’nin ilk, dünyanın dördüncü basın müzesi olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’ni ziyaret etti.

Nezih Demirkent’in Türkiye Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı yaptığı 1988 yılından beri TGC Basın Müzesi olarak hizmet veren Çemberlitaş’taki binanın salonlarında bugün, basın teknolojisinin başlangıçtan bu yana geçirdiği evrimi anlatan cihazlar sergileniyor. Taşbaskı örnekleri, düz baskı makinesi, rotatif tipo entertip, prova tezgahları, giyotin, eski daktilolar, teleksler, telefotoların bulunduğu müzede ayrıca Türk basınına emek veren ünlü gazetecilerin özel eşyaları da yer alıyor. Marmara Meslek Lisesi öğrencileri de meslek dersleri öğretmenleri eşliğinde gezdikleri müzede Türk basın tarihine büyük katkıları bulunan gazetecileri, ilk gazete ve dergi örneklerini görme ve basın sektörüne dair detaylı bilgi edinme şansı edindiler.