IB-DP Mission

ULUSLARARASI BAKALORYA MİSYON BİLDİRGESİ
Uluslararası Bakalorya, kültürler arası anlayış ve saygı yoluyla daha iyi ve daha huzurlu bir dünya yaratmaya yardımcı olan, sorgulayan, bilgili ve duyarlı, dünya vatandaşı gençler yetiştirmeyi amaçlar. Bu amaçla organizasyon, zorlu uluslararası eğitim ve titiz ölçme-değerlendirme programları geliştirmek için okullarla, hükümetlerle ve uluslararası kuruluşlarla çalışır. Bu programlar, dünyadaki tüm öğrencileri, farklılıkları ile başkalarının da haklı olabileceği anlayışıyla; etkin, cana yakın ve yaşam boyu öğrenen kişiler olmaya teşvik eder.

INTERNATIONAL BACCALAUREATE MISSION STATEMENT
International Baccalaureate aims to raise inquiring, knowledgeable and caring world citizens who help create a better and more peaceful world through intercultural understanding and respect. For this reason, the organization cooperates with schools, governments and international organizations to develop challenging programmes for international education and meticulous assessment. These programmes encourage all students around the world to be active, compassionate, and lifelong learners, understanding that others may also be right with their differences.