IB sınıfları DAŞMUN’14’teydi

Özel Marmara Koleji IB sınıfları DAŞMUN’14’teydi.

Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı, Türkiye’nin  dört bir tarafından gelen  öğrencilerin, gerçek dünya meselelerini tartıştığı bu yıl ikincisi düzenlenen DAŞMUN konferansına okulumuz IB(INTERNATIONAL BACCALAUREATE) programında yer alan öğrencilerimizle katılma fırsatı bulduk. Esas amacı öğrencilerin dünyaya bakış açılarını geliştirmek ve demokrasi ilkesini pekiştirmek olan MUN(MODEL UNITED NATIONS) aynı zamanda uluslar arası ilişkilerde evrensel ve demokratik bakış açısı kazandıran bir simülasyon çalışmasıdır.

Okulumuz Coğrafya öğretmenlerinden  Necef ZALOĞLU danışmanlığında  katıldığımız toplantıda açılış konuşmasını öğrencimiz AMBASSODOR  Betül Sıtkı yaptı. Bu yıl yirmibir okul ve iki yüz elli öğrencinin yer aldığı konferansa okulumuz IB sınıfı öğrencilerinden NAİME ÖNAL, MELİSA ULUFİ, HAZAL CEBİR, CEM CANDAN, RANA BATIR, ŞEYDA YILMAZ da CENTRAL AFRICA ülkelerini bulundukları DISARMAMENT, HUMAN RIGHTS, POLİTİCAL, ENVIRONMENT, SPECİAL KOMİTELERİNDE başarıyla temsil ettiler.

.

Ozel Marmara Koleji