İNSAN HAKLARI GÜNÜ

ÖNCE İNSAN

Geleceği inşa edecek gençlerin duyarlıklarını yükseltmek, farkındalıklarına katkı sağlamak ve karşılaştıkları problemleri uzlaşı zemininde çözmek amacıyla 10 Aralık İnsan Hakları haftası kapsamında “Önce İnsan” etkinliği gerçekleştirildi. Her bireyin eylemlerinde kendisini tüm insanlığa karşı sorumlu hissetmesi konusunda “ortak kültür” oluşturmak amacıyla farklı sınıf seviyelerinden öğrencilerimiz bir araya geldiler. İnsan haklarının gelişim sürecini, haklar, hak ihlalleri, kadınların toplumsal konumu, çocukların sorunlarını derinlikli bir şekilde irdelediler. Sorunları önce ortaya koyup, sonra başarı öyküleri üzerinden, gerçekçi çözümler üretmeye çalıştılar. Etkinlik, kısa video gösterileri, dramalarla ve konser görüntüleri ile dikkat çekici bir şekilde tamamlandı.

Liseli gençler, yorucu ama her koşulda çok verimli bir etkinlik yürütmenin haklı gururunu yaşadılar.