İNSAN, HAKLARI İLE İNSANDIR

9 Aralık 2016 Cuma günü Özel Marmara Koleji’nde gerçekleşen İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kutlamaları büyük ilgi uyandırdı. Kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı, savaş ve yoksulluk gibi konulara yer verilen programda, son bir yılda Türkiye’de ve dünyada işlenen insan hakları ihlalleri hakkında bilgi verildi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak kabul edilen 25 Kasım tarihinden itibaren yapılan okul içi bilgilendirme çalışmalarının bir devamı niteliğinde olan programda, Türkiye’de erkek şiddeti nedeniyle yaşamını yitiren kadınlar hakkında bilgilerin yer aldığı takvim yaprakları rozet olarak taşındı.

Öğrencilerin hazırladıkları afişlerle ve “Hakların için bir adım at.” adlı empati çalışmasıyla zenginleşen programda ayrıca Türkiye’de ve dünyada yapılan bir çok sosyal deneye de yer verildi. Demokrasi bilincinin vatandaş olma bilinci ile kazanılabileceğine vurgu yapılan etkinlik, mini bir konser ile son buldu.