Liseli İletişimciler Trt Stüdyolarında

Radyo Televizyon Programcılığı Dalı’nda eğitim gören Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi11 Asınıfı öğrencileri, Meslek Dersleri Öğretmenleri Şadan Alptekin’in eşliğinde TRT İstanbul Televizyonu’nun stüdyolarını gezdi. Bilindiği üzere ülkemizde televizyon yayınları, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından 1968 yılında Ankara’da başlamış,  İstanbul Televizyonu da 1971 yılında faaliyete geçmişti. Bugün, 14 televizyon kanalı, 5 ulusal, 5 bölgesel, 3 uluslararası ve 3 yerel radyo istasyonu, trt.net.tr ve 38 dilde hazırlanan trt.world.com isimli web siteleri, teleteks yayını, “TeleVİZYON”, “TRT Çocuk”, “Radyovizyon” isimli basılı, “TRT Haber DD”, “TRT Spor”, “TRT Türk”, “Televizyon” isimli didjatal dergileriyle Türkiye ve dünyaya yayın yapmakta olan TRT, yayıncılık sektörünün de okulu konumunda olup, yıllarca sektöre uzman personel yetiştirmiştir. Marmara Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri de TRT İstanbul TV’na yaptıkları mesleki eğitim gezisi ile TRT Çocuk, TRT Müzik, TRT Spor kanalları için hazırlanan programların stüdyolarını görme ve canlı yayın rejisi, ana kumanda ve seslendirme stüdyolarının ne amaçla kullanıldığını öğrenme şansı buldular.