Liseli gençler, Avrupa sorunlarına çözüm aradı...

Avrupa Gençlik Parlamentosu’nun Türkiye’deki tek temsilcisi ve yetkili mercii olan EYP Türkiye Ulusal Seçim Konferansları ile ülkemizi yurtdışında temsil edecek delegasyonları seçmeye, Avrupa’nın en prestijli gençlik faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye'nin en önemli etkinliği olan Ulusal Seçim Konferansı’nın 14.sü Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği tarafından 8-11 Kasım 2013 tarihleri arasında İSTEK Semiha Şakir Lisesi’nde düzenlendi.

Özel Marmara Koleji öğretmeni Zülal Eroğlu ve Aslı Kaşdarma rehberliğinde bu yıl ilk kez kurulan EYP Kulübü öğrencilerin verdiği büyük destekle EYP(European Youth Parliament)’nin 14. Ulusal Seçim Konferansı’na Türkiye'nin dört bir yanından aday okullar arasından seçilerek katılmaya hak kazanan Özel Marmara Koleji’ni Ceren Denizli ,Zeynep Karasar, Melih Çelik, Merve İbrahimiye,Özgür Şahinoğlu,Cem Candan isimli öğrenciler yaptıkları başarılı komite çalışmaları ile temsil ettiler.

EYP’nin bu oturumuna 20 farklı okuldan 120 öğrenci katıldı. İlk gün tanışma ve kaynaşma amaçlı takım kurma oyunlarıyla geçen eğlenceli zamandan sonra Cumartesi günü konferansın açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından komitelerine dağılan öğrenciler önergelerini hazırlamaya başladılar. Mevcut 10 komite, Avrupa Birliği’nin dış ilişkiler, insan hakları, ekonomi, enerji, kültür, uluslararası ticaret, bölgesel kalkınma, anayasal işler ve sivil özgürlükler alanlarındaki güncel sorunlarına çözüm bulan taslaklar hazırladılar. Okulumuz öğrencilerinden Merve İbrahimiye ,Melih Çelik ve Zeynep Karasar’ın da komitelerini temsil eden konuşmalarıyla dikkat çektiği Genel Kurulda Özgür Şahinoğlu yaptığı değerlendirmeler ve tespitlerle büyük beğeni topladı. Kadın haklarından, uluslar arası ekonomiye, insan haklarından, teknolojik gelişmelere kadar Avrupa Birliği ve Türkiye’yi ilgilendiren birçok konuya değinilen kurulda komitelerin hazırladığı on taslaktan dördü oy çokluğuyla kabul edildi.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.