MARMARA EĞİTİM KURUMLARINDA TANGO RÜZGARI ESTİ

Dünyaca tanınmış bir organizatör ve ülkemizin usta Tango eğitmenlerinden olan Aydoğan Arkış, 2 Mart Cuma günü Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Bir Konu Bir Konuk” adlı etkinliğin konuğuydu.

Ülkemizde 2004 yılından itibaren Uluslararası İstanbul Tango Festivali organizasyonunu yapan, 20 yıllık tecrübesi ile yüzlerce dansçı, eğitmen ve öğrenci yetiştiren, aynı zamanda Tango Garaj’ın kurucusu olan Arkış, MEK öğrencilerine tangonun kişisel gelişime katkılarını anlattı. Gençlere neden tango ile ilgilenmeleri gerektiğini kendi hayatından örnekler vererek anlatan Arkış, sahnede gençlerle uygulamalı bir dans çalışması da gerçekleştirdi. Tango dansını ezberci ve kalıpçı bir anlayıştan uzak, felsefesini ve sistemlerini kavratarak öğreten Aydoğan Arkış, etkinliği Leda Aslanbaş ile yaptığı tango gösterisiyle tamamladı.

• Gallery Image