MARMARA KOLEJİ ÇANAKKALE GEZİSİ

Marmara Eğitim Kurumları Lise öğrencileri,  Tarih öğretmenleri  Melek Ekşi rehberliğinde, 31 Mart - 2 Nisan 2016 tarihlerinde, büyük bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale şehrine, tarih ve kültür bilincinin geliştirilmesi  amacıyla saha çalışması özelliği de taşıyan bir  gezi gerçekleştirmişlerdir. Öğrenciler, Çanakkale Cephesi'nde en şiddetli çatışmaların yaşandığı yerler olan Hamidiye Tabyaları, Seddülbahir ,Kilitbahir, Alçıtepe, Conk Bayırı, Morto Koyu, Seyit Onbaşı, 53. Piyade Alayı ve  Çanakkale Şehitliğini ziyaret etmişlerdir. Tarihin sayfalarında canlı bir gezinti yapan öğrencilerimiz 57. Alay Şehitliğini ziyaret ederek şehitlerimizin aziz hatırasını şükranla ve saygıyla  anmışlardır. Gezinin 2. gününde ise  Assos’tan hareket eden öğrencilerimiz Truva Antik Kenti’ni gezmişler ve keyifli bir gezi tecrübesi yaşamışlardır.